EXPOSICIÓ DE L'AIGUA A LES ESCOLES

22/06/2022

 

Mans unides ha portat l'exposició que té sobre el tema de l'aigua a diferents escoles de Bellpuig, Mollerussa i Tàrrega, entre d'altres. S'ha treballat amb alumnes de totes les edats, tant de primària com de secundària, cadascun al seu nivell. 

Els alumnes han pogut conèixer què és Mans Unides i quina feina fa al tercer món. Un dels projectes més importants que porta a terme és fer pous d'aigua a pobles que no en tenen, ja que això canvia la vida de totes les persones de la localitat. Els nens normalment són els encarregats d'anar a fonts llunyanes a buscar-la i, per tant, no poden anar a l'escola. 

S'ha pogut treballar i conscienciar sobre l'aigua, del seu malbaratament en el nostre dia a dia i què podem fer per estalviar-la. Tenim tan interioritzat que obrim l'aixeta i surt aigua freda o calenta que donem per suposat que a tot el món és igual i, quan s'explica que no és així, els alumnes se sorprenen molt, ja que són temes de què normalment no es parla. Amb aquesta exposició, s'adonen que un nen, igual que ells, nascut aquí o en un país en vies de desenvolupament, té una vida totalment diferent i molt més dura. 

Com a conclusió, hem d'estar agraïts del que ens ha tocat viure i posar el nostre gra de sorra per ajudar els més desvalguts perquè, si no, la nostra indiferència els condemna a l'oblit.

 

 

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete