Assamblea anual de Mans Unides de la delegació del bisbat de Solsona 2022

El dissabte 29 de gener es va fer l'assamblea general de Mans Unides del Bisbat de Solsona. A causa de la covid19 aquest any també es realitzà telematicament.

Gairebé totes les delegacions comarcals hi van ser presents i es va fer un balanç de com havia anat l'any 2021, que tot i estar amb la pandèmia va ser molt positiu.

A més de poder portar a terme el projecte al qual es van comprometre, l'ampliació d'un centre educatiu de primària a Parakou (Benin) per un import de 62.101 € se'n va poder portar a terme un altre a Tanzània de promoció dels drets i la independència econòmica de les dones vulnerables de 29.568 €.

Va ser molt emotiva l'explicació que la presidenta Montserrat Garcia va fer de l'herència que es va rebre de la Pepeta Camprubí Bonet de Gironella. Una  dona tant bona que va deixar tots els seus bens per als nens més pobres. Amb aquesta donació s'ha pogut portar a terme un projecte molt important a Etiòpia, de millora de cures intensives maternals i neonatals a l'hospital general rural de Gambo i a 6 centres de salut més. També es fan uns cursos a persones de diferents pobles de la zona per tal de poder ajudar a les dones a donar llum amb una formació més acurada i així evitar la mort del nadó i a vegades també de les mares, ja que el percentatge de mort infantil és molt elevat sobretot a l'hora del part. Es va fer saber la fantàstica notícia que al capdavant d'aquest projecte hi ha l'Iñaki Alegria un metge jove català que fa anys que està portant a terme una gran labor humanitària a aquest país.També es va produir una grata sorpresa quan durant l'assamblea l'Iñaki Alegria es va conectar i participar d'aquest acte explicant i donant fe de que amb aquests diners es podrà ajudar i canviar la vida de moltes dones per tal de que no perdin el seu nadó acabat de neixer. 

Es va passar un interessant vídeo-presentació sobre Individualisme vs. col·laboració.

Després d'explicar el document base i l' eix  de treball durant els 5 propers anys 2023-2027. Agenda 2030 es va donar a conèixer el lema d'aquest any:  La nostra indiferència els condemna a l'oblit i el projecte pel qual es treballarà: Ampliació d'un centre escolar de primària a les afores de Kigali, capital de  Rwanda.

Després de tantes emocions es va donar per acabada l'assamblea amb un esperit renovat per encarar amb il·lusió la campanya d'aquest any 2022 que comencem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galería de vídeos: 
Iñaki Alegria
Iñaki Alegria

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete