JORNADA SOLIDÀRIA A CERVERA

 

El passat 8 d’abril el grup de Mans Unides de Cervera va celebrar una jornada solidària que va consistir en una vetlla de pregària a l’església del Carme i a continuació la celebració d’una Eucaristia al mateix lloc.

Després al Casal Parroquial és va fer el sopar de la fam, amb pa amb oli i una poma.

En començar Mn. Xavier Romero va dirigir unes paraules als assistents agraint-los la seva presència, que a més era molt nombrosa.

Després va prendre la paraula la presidenta de Mans Unides del Bisbat de Solsona, que va ser present en aquest acte i que va explicar:

- els projectes que es van portar a terme l’any passat, així com també la presentació del projecte que s’intentarà aconseguir amb els donatius d’aquest any 2022.

- la gran importància d’aconseguir nous socis, ja que són un dels pilars fonamentals de tota ONG, perque són uns diners fixos que es recapten durant l’any.

- el llegat solidari de la Pepeta de Gironella que va deixar tota la seva herència a Mans Unides. Aquest fet es va rebre amb sorpresa però també amb una gran emoció, ja que es va constatar de primera mà que hi ha persones amb un gran cor. El desig de la Pepeta, tal com ho va deixar escrit, era que es fes servir per als nens pobres. Com que part de la família té una connexió amb Etiòpia a través d’una adopció d’un nen d’aquell país, es va pensar que una bonica manera de recompensar tota aquesta generositat, seria fer un projecte allà. Ens vam assabentar que l’Hospital de Gambo tenia un projecte molt ambiciós, per la qual cosa no s’havia pogut portar a terme, que es tractava d’ajudar a les dones que estaven esperant un fill, fent un seguiment de tot l’embaràs i aconseguir uns parts més segurs tant per la mare com per als seus nadons i així augmentar la seva esperança de vida, ja que la mortalitat dels nens acabats de néixer és altíssima. Una grata coincidència va ser saber que al capdavant d’aquest projecte hi havia un metge català que a més  membres de la delegació el coneixen, per acabar d’arrodonir tot el que aquesta herència solidària ha aconseguit.

Després d’aquesta exposició de fets tant importants per la nostra delegació es va sopar.

Un vespre alegre i molt solidari

Galería de imágenes: 

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete