Hem presentat la Campanya 2025 "Compartir és la nostra major riquesa" a Sabadell, on hem comptat amb la visita de Bladimir Martínez, integrant de la Red Muqui i soci local de l'ONG. És enginyer ambiental i mestratge en gestió de recursos d’aigua al Perú. Des de l’any 2023 forma part de l’equip tècnic de la institució Red Muqui, que engloba 32 ONGs i promouen la defensa i els drets de les comunitats i poblacions afectades per les activitats mineres al Perú.
El projecte que donem a conèixer enguany és l'"Atenció sanitària professional a les dones embarassades de la zona d’influència de l’hospital comunitari d’Alupele situat a Kilupula" a Malawi.
Es construeix un petit alberg amb dos lavabos i un magatzem per a 15 dones embarassades, on podran instal·lar-se uns dies abans del part i rebre l’atenció sanitària per professionals de la salut de l’hospital comunitari Atupele. D'aquesta manera, es millorarà l’accés a l’atenció sanitària en el part a l’àrea de Kilupula.
Hem explicat el projecte i la nova Campanya als mitjans de comunicació locals: Diari de Sabadell, Ràdio Sabadell, iSabadell, TV Sabadell i Ràdio Sant Quirze.
Bladimir ha explicat la problemàtica de la mineria al Perú i dels projectes de la Red Muqui en col·laboració amb Mans Unides. “Uns 10 milions de peruans i peruanes, el 31% de la població del país, estan exposats cada dia a metalls i metal·loides, alguns dels quals són considerats cancerígens per l’OMS”, denuncia Bladimir als mitjans de comunicació.
Red Muqui és una organització que brinda una cobertura tècnica i legal a les comunitats rurals quechua i aymaras que pateixen l’explotació de minerals en les seves localitzacions. Les seves àrees d’actuació se centren en les regions de Cusco (coure), Puno (liti i urani), Arequipa (coure), Cajamarca (or), Junín (coure) i Piura (coure).