Visita de Fuad Amrani, soci local de Mans Unides

Amb motiu de la campanya 2023 "Frenar la desigualtat és a les teves mans" ens ha visitat Fuad Amrani, soci local de Mans Unides i director general de l'Associació ATIL a Tetuan. Aquesta, duu a terme projectes per prevenir l'abandonament escolar, l'exclusió social i la violència entre els joves

Durant la seva estada al Vallès Occidental hem visitat diferents centres escolars i també parlat amb mitjans de comunicació local. També, li han fet una entrevista a TV3 pel programa "Signes del temps". D'aquesta manera, Amrani ha explicat en què consisteix ATIL, quins projectes duen a terme i la relació que tenen amb Mans Unides. Nosaltres, hem pogut presentar la nova Campanya i donar a conèixer els projectes d'enguany


Col·legi Montserrat de Cerdanyola del Vallès

 

ATIL (Associació Tetuaní d'Iniciativas Sociolaborals)

El treball d’ATIL se centra en posar en marxa metodologies innovadores per la gestió de centres públics d’educació i formació. La línia d’estratègia adoptada per l’entitat s’ha orientat a l’enfortiment de les polítiques públiques en matèria d’educació per la lluita contra l’abandonament escolar i els fenòmens que deriven a l’exclusió socioeducativa de joves. “ATIL es dedica a crear continguts, fer guies i metodologies per professors i educadors, desenvolupa models d’intervenció que es poden incloure en els projectes educatius integrals d’alguna manera per millorar la governança del sistema educatiu”, assegura Amrani.  

Mans Unides i ATIL

Mans Unides ha col·laborat amb ell i amb l’associació ATIL en cinc projectes: “Projecte per la prevenció de l’abandó escolar en centres públics d’ensenyança primària a la Prefectura de Mdiq-Fnidaq (Regió Tànger-Tetuán-Marroc)”, “Programa per la prevenció de la radicalització violenta de joves a la ciutat de Tetuán” (FASE I, II, III, IV)

Des de l’any 2017, gràcies al suport de Mans Unides, ATIL, en patenariat amb el ministeri d’educació nacional del Marroc, ha posat en marxa un programa pilot en centres públics d’educació secundària, on a través de la introducció de programes d’activitats extraescolars que reforcen la transmissió de valors universals i competències de vida, es treballa en la prevenció de comportaments que poden derivar en processos de radicalització violenta de diferent índole. 

Aquesta labor, que es desenvolupa als centres educatius situats a zones perifèriques de la ciutat de Tetuán, té la seva continuació en l’entorn del barri, on el programa promou activitats amb pares, educadors i representants de la societat civil per posar en marxa dinàmiques de desenvolupament comunitari que millorin els serveis que reben els joves en els àmbits de la cultura, l’esport i l’oci i el temps lliure de manera general.  

 

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete