Xerrada sobre la mortalitat materna a l'Escola Virolet

Concepció Cabanes, responsable de Mans Unides Sabadell, ha sensibilitzat als alumnes de 6è de primària de l'Escola Virolet sobre les desigualtats en assistència sanitària de les dones durant l'embaràs i el part a escala mundial.

Hi ha zones on la taxa de mortalitat materna és molt elevada. Segons l'ONU, el 2020 van morir unes 287.000 dones durant el part o després de l'embaràs. D'aquestes, pràcticament el 95% es van produir en països d'ingressos baixos.

L'elevat nombre de morts maternes en algunes zones del món reflecteix la desigualtat en l'accés a uns serveis de salut i qualitat, i posa en relleu la bretxa entre rics i pobres. A més, les situacions humanitàries, de conflicte i posteriors als conflictes impedeixen realitzar avenços en la reducció de la càrrega de mortalitat materna, com per exemple a Yemen, Somàlia, Sudán del Sud, Siria...

A Mans Unides financem diferents projectes per millorar l'atenció materna i ajudar a reduir la taxa de mortalitat materna als països del Sud:

  • Prevenim malalties a través de la creació, l'equipament i la millora d'infraestructures sanitàries.
  • Promovem campanyes de vacunació i de medicina preventiva.
  • Formem agents de salut comunitaris per sensibilitzar a la població de la imporància que la nutrició i una higiene adequades tenen per a la salut.
  • Fomentem l'atenció maternoinfantil, tant prenatal com postnatal, per reduir la mortalitat materna i la mortalitat infantil.
  • Reforcem a les autoritats competents en la prevenció i control de les malalties endèmiques. 

MÉS INFORMACIÓ ONU    Mans unides sabadell

 

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete