XI Edició de Concurs de Clipmetratges

Arriba el Concurs de Clipmetratges!!

Avui, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, comença el concurs de clipmetratges que Mans Unides organitza des de fa 11 anys. L'objectiu d'aquesta campanya és reflexionar sobre la petjada ecològica que cadascú deixa al llarg de la seva vida, i com aquesta repercuteix en tots els éssers humans, especialment en els més pobres.

Sota el lema "Tu, quina empremta deixes?", aquest any volem que els participants siguin capaços de relacionar el nostre estil de vida amb la desigualtat al món i les situacions més pobres en altres països. Aquests hauran de presentar vídeos amb una durada de 1 minut, i poden escollir entre dues categories: general o escolar.

Categoria general: es poden presentar tant alumnes de cinema i audiovisuals com públic general (majors de 18 anys). Aquesta categoria està pensada per donar visibilitat al seu talent i creativitat més enllà de l'àmbit acadèmic.

El tema pot ser des de la denúncia de situacions quotidianes fins a idees per millorar la situació de pobresa i risc en zones amb menys recursos. En aquest festival han participat nombrosos cineastes de prestigi com Santiago Zannou, Pau Freixas, Jaume Balagueró, Imanol Uribe i Patricia Ferreria, entre molts altres.

El primer premi per a aquesta categoria serà un viatge amb el director de curtmetratges Fran Casanova a Àfrica, Àsia o Amèrica Llatina per rodar un curt documental, i el termini màxim per enviar clipmetratges és el 14 d’abril de 2020. La gala final a nivell estatal i el lliurament de premis es realitzarà a l’Academia del Cine de Madrid el 30 de maig de 2020.

 

Categoria escolar: està orientada als alumnes d'educació obligatòria (Primària, Secundària i Educació No Formal). Es tracta d'una activitat pensada per fomentar el treball en equip entre els estudiants i és una manera divertida d'implicar-se en un problema de l'actualitat.

Els alumnes es gravaran mostrant el seu punt de vista sobre el tema que escullin: denunciar mals hàbits o injustícies, suggerir noves idees per ajudar a zones pobres, etc, de manera que siguin conscients de les conseqüències del canvi climàtic.

El termini màxim per enviar clipmetratges de la categoría escolar és el 17 de febrer de 2020.

 

Per descarregar les bases i obtenir més informació, podeu clicar als enllaços anteriors de cada categoria. Pots mirar també el vídeo de presentació del Festival.

 

Sort a tots!

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete