Promoció de la dona mitjançant la millora de l'accés a l'educació secundària a l'aldea de Ndala - Sabadell 2024

Es construeix un edifici amb dormitoris per 120 nenes estudiants de l’Escola Secundària Sant José. S’inclouen dutxes, lavabos i un dormitori per la governanta. Les nenes de Ndala, dels pobles veïns i de les comunitats dels afores, tindran accés a una educació de qualitat i s’espera que augmenti el nombre d’estudiants matriculades. 

Ndala a uns 72 km de Tabora una de les 31 regions administratives de Tanzània. Ndala té una població aproximada de 20.500 habitants, es dediquen majoritàriament a l’agricultura i ramaderia. Les comunitats son pobres, amb una economia de subsistència.

Els membres de la comunitat van construir l’Escola de Secundària de Sant Josep que serà inaugurada aquest any. S’han construït 6 aules, l’administració, la biblioteca i el laboratori. La comunitat ha contribuït mitjançant petites aportacions econòmiques i amb el seu propi treball.

La mateixa comunitat que n’és el soci local i per millorar el futur de 120 dones de l’edat de 13 a 17 anys de Ndala i les comunitats veïnes, demana la col·laboració de Mans Unides per la construcció d’un edifici a prop de l’escola de dues sales amb 60 lliteres cadascuna, 4 dutxes, 4 WC, lavabos, bugaderia i un petit apartament per la responsable i altre personal de suport. Les joves participaran en tenir cura de les instal·lacions en l’ordre i neteja.

Per primera vegada les noies de Ndala i de les comunitats veïnes, tindran accés a una educació de secundària de qualitat. Aquesta iniciativa afavorirà a que les estudiants, si ho desitgen, puguin tenir la possibilitat d’estudis superiors.

Aquest projecte compta amb la ferma col·laboració de les autoritats governamentals. A nivell nacional han obtingut la propietat del terreny, i a nivell regional l’aprovació dels planells i el permís per iniciar la construcció. S’ha constituït un comitè de gestió, que el seu principal encàrrec és el de garantir la bona gestió de l’escola amb la implicació de tota la comunitat. L’escola disposarà d’una vinculació directa entre l’ensenyança primària i secundària

Es beneficiaran directament les 120 alumnes (dones) que han acabat la primària i volen seguir estudiant, indirectament 5.700 persones. El soci local que és la comunitat de Ndala, contribueix amb el 7% i Mans Unides aportarà el 93% del cost total 65.848 €. El projecte contribueix al ODS número 4, "Educació de qualitat" i el número 10, "Reducció de les desigualtats".

Para que Manos Unidas pueda llevar a cabo proyectos como este.

Dona

También te puede interesar

Suscríbete a la newsletter

Informarse es el primer paso para actuar.

Suscríbete